divendres, 6 de maig del 2016

RESIDÈNCIA SANT ANDREU CASA ASIL




HISTÒRIA -  Fa 150 anys que la residència està en funcionament. En els primers anys era una residència per persones sense sostre però més endevant es va convertir en una residència per a persones grans. En el mateix edifici podem trobar la residència, el centre de dia i l’escola de educació primària, secundària i batxillerat.


COM A EDIFICI -  És una residència concertada, té 149 places de residència les quals 60 són privades. El centre de dia hi ha 40 places, per poder ingresar hi ha una espera de 2 a 3 anys. Està formada per 5 plantes, de la primera a la tercera per casos assistits i de la quarta a la cinquena són per a persones més autonòmes i semiassistits.  L’edifici disposa d’ un auditori, una capella, gimnàs i sala d’activitats.


TREBALLADORS - Disposa de psicòlegs, fisioterapeuta, educadors socials, metge, cap d’infermeria, infermeres, auxiliars, servei de perruqueria, podòlogia.


  • A part té servei de bogaderia, neteja i cuina.


MATERIAL ADAPTAT- Vam poder observar que fan servir grues, cadires de rodes, matalasos antiescares, coixins antiescares, baranes, plats i coberts adaptats, caminadors, bàstons, estovalles individuals per a gent amb parkinson, fèrules.


USUARIS-  La residència només acull a gent gran, desde l’edat de 65 anys. Però tenen alguns casos especials de persones que han tingut que ingressar abans.
          
  • Una dona de 50 anys que pateix alzheimer i està ingressada a la residència.
  • A part en el centre de dia podem veure un altre cas d’un senyor de 57 anys que està allà  a causa d’un ictus.


ACTIVITATS-  Es realitzan activitats de rehabilitació, com tractaments. La psicològa realitza diferents activitats amb el pacient i els familiars  i a part activitats grupals amb els residents tant com els del centre de dia com els de la residència.


Les educadores socials fan activitats amb els pacients com: Excursions que ells mateixos escullen el lloc, sortides pel barri amb un equip de voluntàris, sortides culturals, actuacions amb coral, bingo, tallers de memòria, lecturas, càlcul i escritura, jocs de taula, manualitats, taller de cuina, grup de teatre, grup de labors, celebració d’aniversaris per cada planta, tallers de cura de l’imatge, tallers estimulatius, tallers de bogaderia (cicrumusitrat), cinema, activitats corporal (només centre de dia) i exercicis estimulatius orals.


Les educadores socials també s’encarreguen d’organitzar diferents activitats amb els alumnes de l’escola.


  • Infantil: Expliquen contes, endevinalles, fan la castanyada i els reis
  • Primària: Fan la castanyada i cantan nadales.
  • Amb l’ESO i el Batxillerat: Fan servei comunitari, cantan nadales, fan els reis. A part lectura de diari, informàtica, bingo, surten a passejar i acompanyen a les educadores a fer activitats 
  • corporals.

2 comentaris:

  1. GRÀCIES!! buscava una residencia propera per al meu pare i aquesta és fantàstica. M'he animat a inscriure'l ja que veig que hi ha molts nens que hi passen per fer activitats i a ell li encanta la companyia :)

    ResponElimina
  2. Estic molt contenta que t'hagi ajuda't, espero que el teu pare ho passi molt bé i ho disfruti. La gent és molt agradable i simpatica, és una residència on hi ha caliu de família. SENS DUBTE ESTARÀ MOLT BÉ!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina